
FIM airworks
Megbízható szövetséges a konyhában
A FIM, a Sil Fim vállalat márkájának a vérében van a gyártás szelleme. A márka ennek a szellemnek köszönheti a születését, növekedését és fejlődését, amely az új megoldások, anyagok és gyártási technikák kifejlesztésére irányuló állandó erőfeszítéseit az elszántsággal, gyakorlatiassággal és a termék iránti elkötelezettséggel ötvözi. A FIM egy olyan vállalat része, amelyben sok ember, kéz, fej és szív dolgozik. Számos mozgatórugó, amelyek folyamatos mozgásban és fejlődésben tartják az energiákat és az erőforrásokat annak érdekében, hogy felvehessék a kapcsolatot a nemzetközi piacokkal és szereplőkkel, és kiszolgálhassák azokat. A FIM a levegőkezelés legmagasabb fokú szintézisét nyújtja, az Airworks, egy olyan ipari modell paradigmája, melynek középpontjában az ember, a technológia és az élettér közötti kapcsolat áll.

Termékeink kialakítása a funkció köré épül.
1985 óta készítünk csúcskategóriás konyhai páraelszívókat és bútorokat. A gyártási folyamat minden szakasza – a fejlesztéstől a gyártáson át a minőségellenőrzésig – Olaszországban, a Marche régió Jesi községében található üzemünkben zajlik. Ezért tudunk teljes mértékben személyre szabott termékeket kínálni, melyek egyedi színekben, rendelésre készülnek, hogy minden ügyfél igényeit kiszolgálják. A FIM saját márkás termékeink gyártása mellett az eredetiberendezés-gyártó (OEM) iparágak számára is nyújtunk szolgáltatásokat.
Egy konyhai páraelszívó megalkotása az eszköz használatából kell kiinduljon, kialakításával pedig a tökéletes, hibátlan teljesítményhez kell hozzájárulnunk.
-
Anyagaink formázása
Műalkotásként fogunk hozzá az acél megmunkálásához, ezért csak a legkiválóbb alapanyagokkal dolgozunk, melyeknek vastagsága épp megfelel ahhoz, hogy tartósságot és pontosságot biztosítsunk a fém formázásánál, hegesztésénél és fényezésénél. Hozzáértő módon kombináljuk a sík és íves felületeket. Tudjuk, hogy hogyan lehet különböző anyagokból termékeket előállítani úgy, hogy elérjük a megfelelő kinézetet, és egyben különböző célokra is alkalmas legyen: az ipari mestermunkák teljes mértékben házon belül készülnek. Szakértőink a folyamat valamennyi szakaszában kézzel ellenőrzik a terméket a tökéletes eredmény biztosítása érdekében. Az állandó minőség-ellenőrzésnek köszönhetően kiváló termékeket.
-
Szakértelmünk fejlesztése
A közel 40 éves tevékenységünket a folyamatos tenni akarás jellemezte, hogy kiváló termékeket készítsünk. Folyamatos fejlesztésre törekszünk a gyártás minden szakaszában: a tervezéstől kezdve a fejlesztésen át az anyagok kiválasztásáig és a megmunkálással kapcsolatos szaktudásig. Szenvedélyesen törekszünk az ügyfeleink és a végfelhasználók igényeinek általános megértésére és kielégítésére. Termékeink felhasználóinak teljesen biztosnak kell lenniük abban, hogy a minőség, a részletekre való odafi gyelés és az egyedi kialakítás tekintetében az elérhető legjobb terméket választották.
-
Technológiánk fejlesztése
A gyártás minden szakaszára a lehető legtöbb figyelmet fordítjuk, és a technológia terén is ugyanezt a megközelítést alkalmazzuk: a rendelkezésre álló legfejlettebb technológiákat alkalmazzuk speciális nemzetközi partnerek segítségével annak érdekében, hogy a termékeink teljesítményét fejlesszük. Termékeink technológiai tartalma biztosítja a beltéri levegő teljes körű kezelését, ideértve a levegő minőségét figyelő és automatikus működést lehetővé tevő érzékelőket, valamint a szagokat csökkentő, vírusok és allergének ellen védő fejlett szűrőrendszereket. Célunk az életminőség javítása a konyhában azáltal, hogy előtérbe helyezzük az egészséget.

Indukciós rendszerek
Az indukciós rendszereket úgy fejlesztették ki, hogy a kondenzáció képződését megakadályozzák. Hosszabb főzés és erős gőzképződés esetén páralecsapódás léphet fel. A kondenzáció egy fizikai folyamat eredményeként jön létre, amikor az edényből kilépő meleg gőz találkozik az eltérő hőmérsékletű páraelszívó felületével, melynek következtében vízcseppek képződnek. Gáztűzhelyek esetében a láng sugárzása a környezetet is felmelegíti, így a gőz kisebb hőmérsékletkülönbséggel találkozik, és kevesebb vízcsepp képződik. Ha indukciós főzőlapja van, akkor nincs láng, így a gőz nagy hőmérséklet-különbséggel találkozik, amikor a páraelszívó felületével érintkezik, és ez nagy mennyiségű kondenzációhoz vezet.
-
Indukciós TECH rendszer
Csúcstechnológiás szűrővel felszerelt rendszer, amely sajátos geometriájának köszönhetően „játszik a levegővel”, ami megkönnyíti a gőzök továbbjutását egészen a hozzátartozó tartály felé, amely összegyűjti őket. A szűrő hozzájárul a termék speciális technológiai kialakításához is.
-
Indukciós PLUS rendszer
Olyan rendszer, amely azonnal kiküszöböli a páralecsapódás problémáját, köszönhetően az acélfelületeknek, amelyek egy alacsony fogyasztású elektromos hősugárzási rendszer segítségével teljesen felmelegednek, ezáltal elősegítve a hőmérséklet-különbség csökkentését az indukciós főzőlappal történő főzés során.

Szűrőrendszerek
Tisztítsa meg a belélegzett levegőt. A Fim airworks által használt és kifejlesztett különféle levegőszűrő rendszerek közül a plazmatechnológia az egyik leghatékonyabb légtisztító módszer, amely 99%-ban csökkenti a kellemetlen szagokat. Nincs szűrés, nincs mechanikus szagelzárás, csak a szennyezett levegő fizikai átalakítása tiszta levegővé. Eltávolítja többek között a kórokozókat, baktériumokat, vírusokat és allergéneket, a cigarettafüstöt, csökkenti a betegségek és fertőzések kockázatát. Évek óta használják éttermi láncok professzionális konyháiban és az élelmiszerfeldolgozásban a szagok és a füst eltávolítására, amelyek sokkal sűrűbbek, mint a magánháztartások főzés során keletkező füstje, és mindig nagyon hatékonyan működött.

Plazma technológia
A plazma egy kémiai folyamat, amely egy hatékony és biztonságos elektromos folyamat segítségével megváltoztatja a molekulák összetételét. Nincs hozzáadott vegyszer, nincs mechanikus szűrés. A szűrés utáni végtermék cask oxigén, kevés maradék páratartalom és széndioxid. Ez csak tiszta levegő, a plazmareakció készüléken kívül az ózonkoncentráció nulla! A plazmaszűrő karbantartás nélkül működik apáraelszívó teljes élettartama alatt!

Megbízható szövetséges a konyhában!
Az új AirMate okos és integrált technológiája új szintre emeli a kényelmet és a törődést a konyhában. Az AirMate rendszer automatizálja mind a szellőzést, mind a világítást, valamint összekapcsolható az okosotthonokkal és az okostelefonokkal. A páraelszívó 11 beépített érzékelővel van felszerelve a levegőminőségi jellemzők széles skálájának mérésére, mint például a finom részecskék (PM2,5), az összes illékony szerves vegyület (TVOC), a szén-dioxid, a páratartalom, a hőmérséklet, valamint a mozgás érzékelésére. A különféle összetett algoritmusok segítségével a páraelszívó pontosan tudja, hogyan kell optimális szellőzést biztosítani az elszívási sebesség beállításával, ezáltal garantálja a problémamentes főzést, az alacsony zajszintet, az energiafogyasztást és az egészséges beltéri levegő minőségét egész nap.

AirMate
Főzés után a páraelszívó továbbra is csendes üzemmódban szellőztet addig, amíg a levegő minősége vissza nem áll a normál értékre. A színhőmérséklet szerint szabályozható és dinamikus világítással rendelkező automata LED lámpák is bármilyen környezetben képesek alkalmazkodni a konyha stílusához.
-
Professzionális páraelszívók
A professzionális páraelszívók nagy teljesítményű, 200 mm-es kimeneti átmérőjű motorral és rozsdamentes acél zsírszűrőkkel vannak felszerelve, amelyek jellegzetes ipari konyhai megjelenést kölcsönöznek a terméknek. A szűrők a levegőt egy úgynevezett „labirintusba” kényszerítik, ami növeli a zsírmegkötés szintjét, amelyet a gravitáció juttat tovább és egy speciális tálcába gyűlik.
-
Dinamikus világítás
Egyes modellek LED világítással Vannak felszerelve, amely lehetővé teszi, hogy a fény színhőmérsékletét 3000-ről 5700 Kelvinre állítsa át, így meleg fehér fényről hideg fehér fényre válthat, ezáltal a tér kellemesebbé válik.

Minőség és környezet
A SIL FIM vezetősége úgy döntött, hogy a vállalat kezelését az alábbi normáknak megfelelő TERMELÉSI és KÖRNYEZETI MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI RENDSZERRE alapozza: UNI EN ISO 9001: 2015 és UN EN ISO 14001: 2015. Ez a rendszer a vállalat valamennyi részlegére alkalmazott szervezési és technikai intézkedésekre alapszik, amelyek célja a vevők teljes körű elégettsége és a termékek folyamatos fejlesztése a légkör/környezet legmagasabb szempontjainak figyelembevételével.